Alblas

4 hoekwoningen
5 tussenwoningen​

TYPE ALBLAS

Aan de Huisgreppel verschijnen negen zeer aantrekkelijke rijwoningen van het type Alblas. Het linker blok is uitgevoerd in een donkere kleurstelling en telt vijf woningen. Het lichter gekleurde blok bestaat uit vier woningen. De hoekwoningen zijn op één na standaard voorzien van een garage en alle achtertuinen liggen op het zonnige zuidoosten. Tuindeuren open en genieten maar.

Met de twee kleurstellingen krijg elk blok een geheel eigen, sterke uitstraling. De woningen onderling vertonen verschillen in raamomlijstingen en dakkapellen. Dit geeft de woningen individualiteit en het straatbeeld een levendige variatie.

Begane grond tussenwoning (5 stuks)
De keuken bevindt zich aan de voorzijde, met uitzicht op de straat. Er is ruimte voor diverse opstellingen. Aan de achterkant vindt u de royale living, die de volledige breedte van de woning beslaat. Grote raampartijen laten veel daglicht binnen. Daarnaast bieden deze volop zicht op uw tuin, welke hierdoor het verlengstuk van uw woonkamer is. Openslaande tuindeuren maken de binnen-buitenbeleving compleet.

Begane grond hoekwoning (4 stuks)
Met een beukmaat van 5 meter 40 zijn de hoekwoningen dertig centimeter breder dan de tussenwoningen. De voordeur bevindt zich in de zijgevel. Via de hal is de garage binnendoor bereikbaar. Zowel de voor- als achterkamer beslaan de volledige woningbreedte. De living biedt volop indelingsvrijheid. De eetkamer met keuken is voorzien van openslaande deuren naar de achtertuin.

1e verdieping
Via de open trap in de woonkamer bereikt u de eerste verdieping. Deze is bij alle negen typen Alblas hetzelfde ingedeeld. Van de drie slaapkamers is die aan de achterzijde de riante master bedroom. De badkamer is voorzien van wastafel en douchehoek. Bij de hoekwoningen heeft de badkamer tevens een toilet en een raam in de zijgevel.

2e verdieping
Bovenaan de trap komt u uit in de technische ruimte. Hier vindt u de warmtepomp, de boiler en aansluitingen voor uw wasmachine en droger. En er is ruimte genoeg voor opbergkasten of -planken. Daarnaast biedt de zolder ruimte voor een hobbykamer, kantoorruimte of forse vierde slaapkamer: u kunt alle kanten op. Woningen zonder dakkapel aan de voorzijde hebben een dakraam aan de achterzijde. De hoekwoningen hebben een raam in de zijgevel.

Buiten
De achtertuinen liggen op het zuidoosten. Kiest u voor een tussenwoning, dan vindt u achterin de tuin een praktische berging. U komt achterom bij uw woning via het pad tussen de twee woonblokken in. Auto’s kunt u kwijt aan de overkant van de weg. Bewoners van de hoekwoningen parkeren op de eigen oprit en komen achterom langs de zijkant van hun eigen huis.

Opties
De achterzijde is zeer geschikt voor woninguitbreiding. U heeft keuze tussen een aanbouw van 2,40 en 4 meter. Bij de hoekwoningen kan ook de garage worden verlengd. Standaard wordt uw woning voorzien van 2 of 3 zonnepanelen. Als u meer panelen wilt, dan kan dat. Aan de achterzijde kunt u ook kiezen voor een fraaie dakkapel.