“Dorps karakter op moderne manier vormgegeven”

Architect Karel Maessen

De woningen in Reigersborg Zuid V zijn ontworpen door Karel Maessen. Hij is directeur/architect bij TBE-ZA architecten en ingenieurs, een van de bureaus waar ZeemanVastgoed al jarenlang fijn mee samenwerkt. Het leidde opnieuw tot een buitengewoon stijlvol resultaat. Karel is er ook trots op. Welke gedachten en ideeën brachten hem tot zijn keuzes? Hij licht het graag toe.

“In elk straatje staan woningen van hetzelfde type naast elkaar. Daar wilden wij graag individuele herkenbaarheid in creëren. Dat is leuk voor de bewoners en maakt het straatbeeld levendig. Maar we wilden ook dat alle woningtypen samen een mooie eenheid zouden vormen. Beide doelstellingen hebben we bereikt. Enerzijds door de gevels op de begane grond overal hetzelfde te maken, zodat alle woningen verbondenheid tonen. Anderzijds door hierboven te variëren met raamomlijstingen en dakkapellen. Zo heeft elke woning een unieke opbouw gekregen en geeft de wijk vanuit elk standpunt een ander beeld.

Spel van kleuren
Een ander belangrijk element is kleur. We hebben gekozen voor een mengsortering van geel, oranje, rood en bruintinten. Hiermee benutten we het hele spectrum binnen het beeldkwaliteitsplan. Niet door de ene woning geel te maken en de andere rood, maar door verschillende melanges samen te stellen. Deze variëren van voornamelijk fris geel en oranje tot vooral warm rood en bruin. Dit spel van percentages rolt zich van licht tot donker uit over het hele deelplan. Het geeft de woningen iets eigens en iets gemeenschappelijks tegelijk. Tot slot hebben we gekozen voor dakpannen in kleuren die complementair zijn aan de baksteen.

Krachtige accenten
Je zou het niet zeggen, maar op de eerste verdieping hebben alle woningen vrijwel dezelfde gevelopeningen. Hier hebben we optisch variatie in aangebracht met robuuste accenten van gezet aluminium. In de vorm van raamomlijstingen en gevelpanelen bijvoorbeeld, maar ook de dakkapellen en erkerachtige bouwdelen die doorsteken naar de tweede verdieping. Deze elementen vormen krachtige hoogte-, breedte- en hoekaccenten, en tegelijkertijd een samenwerking tussen alle woningen. De verschillen per woning creëren bovendien een soort kleinschaligheid: een dorps karakter op een moderne manier vormgegeven.”

Architect Karel Maessen

Laatste nieuws

Alle woningen onder optie

De loting van de 25 woningen in Reigersborg Zuid V fase 2 heeft vanmorgen plaatsgevonden bij Notaris Alsema van Duin in Hoorn. Alle woningen zijn

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor een woning in fase 2 van Reigersborg Zuid V is gesloten. Dinsdag 12 oktober a.s. zal de loting plaatsvinden. Nog diezelfde dag

Start verkoop!

Maandag 27 september a.s. om 15.00 uur gaan we online van start met de verkoop van fase 2 van plan Reigersborg Zuid V in Hoogkarspel.