Wonen in landelijk Hoogkarspel

tussen rust en reuring

Reigersborg is de nieuwe woonwijk van het mooie Hoogkarspel. Een heerlijke buurt, voorzien van alle gemakken en dagelijkse voorzieningen; van sport tot cultuur, van onderwijs tot zorg, voor jong en oud. En er is het gezellige dorpsplein, waaraan onder meer het winkelcentrum en het gemeentehuis zijn gevestigd. Het dorp heeft zelfs een eigen treinstation.

Hoogkarspel maakt onderdeel uit van Drechterland. Een unieke gemeente vanwege haar landelijke karakter tussen de stedelijke gebieden Hoorn en Stede Broec. Dat betekent genieten van een rustige woonomgeving, met reuring om de hoek wanneer het ú uitkomt. Daarnaast liggen er goede verbindingen richting Enkhuizen, Hoorn en de A7. Leve de vrijheid!

Reigersborg Noord is afgerond. Ook een groot deel van Reigersborg Zuid heeft al vorm gekregen. Met Zuid V start de afronding van het laatste deel van Reigersborg. 

Reigersborg Zuid V kenmerkt zich door rust, ruimte en groen. Het wordt rondom omzoomd door brede sloten. Met een beetje fantasie zou u het een eiland kunnen noemen. Toegang tot de wijk krijgt u dan ook via drie bruggen, waarvan twee geschikt voor autoverkeer. De westzijde van het deelplan grenst aan een bospark. In dit recreatiegebied kunt u heerlijk wandelen, spelen met de kinderen en genieten van ecologische oevers.

Ideale ligging
De sfeervolle wijk heeft een ideale ligging. Aan de ene kant zit u zo op de nieuwe Westfrisiaweg (N307), aan de andere kant op de Drechterlandseweg (N505). Daarbij ligt het NS station hemelsbreed op slechts een kilometer afstand. Dit geldt ook voor het centrum met alle dagelijkse voorzieningen. Scholen, kinderopvang, huisarts, sport, horeca: in Reigersborg Zuid V heeft u alles in de buurt.

Stijlvolle architectuur
Het stedenbouwkundig plan van Reigersborg Zuid is anders dan dat van Noord. De architectuur is hierdoor totaal verschillend. Modern en warm, voorzien van robuuste gevelelementen. De zorgvuldig gekozen kleuren en materialen maken van alle woningtypen duidelijk één stijlvolle familie. Elke woning heeft echter zijn eigen kwaliteiten en opties. Zelfs binnen de rijwoningen is variatie aangebracht.

Wonen aan het nieuwe bospark
In Reigersborg Zuid V woont u pal aan het nieuwe bospark van Hoogkarspel. Dit vormt een mooie, natuurlijke overgang tussen de wijk en de nieuwe Westfrisiaweg. Er komen grasvelden, boompartijen, wandelpaden, watergangen en een grote grasbult met uitzicht op de watertoren. Een heerlijk park waar u volop kunt recreëren en genieten van natuur!